Horror Stories 3 sewcventa„Horror Stories III” este un film de groaza cu trei povesti separate ce sunt spuse de o fata ce aterizeaza de urgenta pe o planeta locuita de tot felul de masinarii. Regizat de Min Kyu Dong, Baek Seung Bin si fratii Kim Gok si Kim Sun cu tema „trecut, prezent, viitor”, acest film ocupa un loc special in cinematografia coreeana. Filmul coreean de groaza, gen foarte mult abordat pe vremuri, a pierdut teritoriu in fata filmelor istorice sau de actiune. Nu se poate spune ca au disparut intrutotul (recent a fost scos pe piata blockbusterul „Train to Busan”, care a depasit asteptarile), dar sunt destul de rare, asa ca seria „Horror Stories” ocupa un loc special. De ce cinematografia coreeana abordeaza mai greu acest gen? Fratii Kim care au regizat si „White” (2011) au dat un interviu, raspunzand la aceste intrebari.

Ce v-a facut sa va alaturati seriei „Horror Storries”?

Regizorul Kim GokKim Gok (foto): Min Jin Soo, presedintele Soo Film, a facut un plan general si ne-a invitat sa regizam unele parti ale filmului. Am co-regizat un episod numit „Ambulance”, o poveste cu zombi, si a fost bine primit. Apoi am fost rugati sa regizam „Horror Storries II”, dar am refuzat pana la urma pentru ca lucram deja la un alt proiect.

Kim Sun: Tema „trecut, prezent, viitor” nu exista la inceputul seriei. Apoi, pentru ca Baek Seung Bin a ales „trecutul” si Kim Gok „prezentul”, nu am avut alta alegere decat „viitorul”.

Atunci sa vorbim despre „prezent”, povestea „Road Rage” a fost inspirata de evenimente reale?

Kim Sun: Inca de la inceput, „The Fox Village” se intampla intr-o casuta de tara si „Machine Soul” intr-o casa. Asa ca m-am gandit la o strada. E vorba despre prezent, am vrut o relatare care sa reflecte teroarea sociala si am dat peste un articol despre furia strazii. M-am uitat pe Youtube si am gasit mii de filmulete despre acest subiect. Am gasit si despre prastia cu bile de metal, dar mai important pentru acest episod era furia strazii. Am scris scenariul bazandu-ma pe teama simtita atunci cand stai in masina, inchis si in plina viteza, si am accentuat cum se desfasoara povestea cand cuplul intalneste criminalul.

Filmele de groaza din vest sunt, de regula, tangibile, au elemente fizice ca sursa a fricii, precum zombii, dar filmele din est au creaturi necunoscute, intangibile, care transcend timpul si spatiul.

Regizorul Kim SunKim Sun (foto): Filmul correan de groaza este la baza o metafora a lumii crude si a puterii, dar este adevarat ca dramele sociale, de exemplu, au rolul lor. Originea filmelor de groaza coreene pare a fi un amalgam de resentimente, furie, sentimentul de nedreptate, etc. Pornind de la acest lucru, trebuie sa diversifici.

„Filmul de groaza este genul unde regizorii cu experienta pot face mai multe decat cei debutanti si investitii mai bune inseamna filme mai bune. Fiecare scena are diferite tempo-uri si necesita multa munca. Dar, prejudecata ca box office-ul este generat de elemente vizuale socante, face ca filmele sa devina din ce in ce mai dure. In momentul de fata genul horror coreean este un fel de amestec de fantome razbunatoare (traditie in cultura populara coreeana). Ceea ce isi doresc cinefilii este insa evident. Va trebui sa gasim o zona neutra, o cale care sa intalneasca asteptarile audientei si si dorintele creatorilor de film.”

„Horror Stories 3” s-a lansat in cinematografele coreene la inceputul verii acestui an, omnibusul format din 3 scurtmetraje de groaza confirmand spusele celor doi regizori, obtinand incasari de doar 654.000 $.

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>