My Love, Don't Cross That Rive secventa aIn vremurile noastre este greu sa mentii ideea ca iubirea adevarata exista. Putem incerca sa umplem acel gol cu fantezii romantice, insa majoritatea dintre noi este la un pas de a deveni de-a dreptul cinica cu privire la iubirea adevarata. In astfel de timpuri, multi dintre noi avem nevoie de o speranta reala ca iubirea exista. Pentru cei care sunt sceptici „My Love, Don’t Cross That River” este o dovada a conceptului de iubire. Acesti doi oameni au supravietuit razboiului, mortii, saraciei si unul dintre ei este la un pas de moarte. Si totusi, inca se iubesc.

Daca esti in cautarea unui mesaj mai profund, nu-l mai cauta. „My Love, Don’t Cross That River” este o povestea a doi oameni simpli traindu-si viata pur si simplu in felul lor necomplicat. E greu sa nu ai sentimentul ca acesti oameni sunt produsul unei alte epoci pe care am intelege-o cu greu. Byeong Man si Gye Yeol poarta in mod obisnuit portul traditional oriunde ar merge – adica nu foarte departe, tinand cont de zona destul de retrasa in care locuiesc, la munte.

Regizorul Jin Mo Young nu a explicat nimic din toate acestea. Probabil sunt sute de povesti pe care Byeong Man si Gye Yeol ar putea sa le spuna celor care au filmat acest documentar timp de 15 luni, dar filmarile s-au axat pe detalii, pe lucrurile marunte de zi cu zi. De exemplu, o simpla bataie cu bulgari. Nu cine stie ce activitate interesanta avand in vedere varsta celor doi, dar nu acest lucru e important.

My Love, Don't Cross That Rive secventa BChiar si marele pericol ce pandeste asupra vietilor celor doi nu reuseste sa le controleze vietile. Cand vine momentul ca Gye Yeol sa aprinda rugul funerar, Gye Yeol este plina de durere insa accepta ideea. Este evident ca Byeong Man si Gye Yeol au discutat despre ce se va intampla, cu mult inainte. Cei doi sunt atat de sincronizati incat este posibil ca Gye Yeol sa intuiasca pur si simplu cum ar fi dorit Byeong Man sa aiba loc propriile funerarii.

Byeong Man nu a trait genul de viata care sa justifice un documentar ce se vrea a ne face sa reflectam asupra vietii, ceea ce probabil a fost lucrul din care au provenit cele mai intense emotii. In locul unor oameni ambitiosi sau influenti, regizorul a preferat mai degraba sa ne emotionam, sa empatizam cu trecerea in nefiinta a lui Byeong Man, deoarece marea realizare din viata lui a fost sa fie un om bun, pe cat a putut, alaturi de o singura femeie.

Luand in considerare toate aceste lucruri nu e de mirare imensul succes de casa de care s-a bucurat „My Love, Don’t Cross That River”. Reprezinta esenta perfecta a unei comedii romantice pe care filmele incearca si de obicei nu reusesc sa o obtina. Are notiunea de permanenta, de fluiditate. Intelegerea ca raul nu este ceva peste care trecem pentru ca vrem sa trecem ci pentru ca schimbarea este inevitabila. Totusi, Byeong Man si Gye Yeol au trait impreuna 76 de ani. Macar acest lucru trebuie pretuit la adevarata sa valoare.

(Sursa: hancinema)

Articol realizat de chocolate_cleo

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>